Toivon silta (Bridge of Hope)

Toivon silta on Gospel for Asian lapsityötä. Sen on tarkoitus pelastaa tuhansia aasialaisia lapsia köyhyydeltä ja toivottomuudelta tarjoamalla heille perusopetusta ja kertomalla heille Jumalan rakkaudesta.

Gospel for Asian Bridge of Hope -koulukeskuksessa lapsi saa opetusta, kirjat, koulupuvun, yhden tai kaksi ateriaa päivässä ja vuosittaisen lääkärintarkastuksen.

Intian 300 miljoonaisen kastittomien lasten enemmistölle – sen paremmin kuin yhtä suurelle joukolle alemman kastin lapsia – ei ole koitunut paljoakaan parannuksia sen jälkeen, kun maa demokratisoitui yli 50 vuotta sitten ja julisti yhtäläiset oikeudet kaikille asukkailleen.

Syy ei ole huono perustuslaki, vaan laajalle levinnyt 3000 vuotta vanha uskonnollinen järjestelmä, jonka mukaan yksilön arvo ja se mitä hän voi elämässään tehdä määräytyy sen mukaan, mihin kastiin hän on syntynyt. Kastiaan ei kukaan pääse pakoon, vaikka saavuttaisi elämässään mitä tahansa.

Lukutaidottomuus saa miljoonat ihmiset Intiassa ja sen äärillä juuttumaan toivottomaan kurjuuteen ja he jäävät loukkuun orjatyöhön, velkavankeuteen tai eri tavoin parempiosaisten hyväksikäytettäviksi.

Herra Jeesus rakastaa kaikkia ihmisiä tasa-arvoisesti. Hänelle kaikki ihmiset asemastaan riippumatta ovat niin rakkaita, että hän kuoli heidän puolestaan, ansaiten jokaiselle pelastuksen heidän synneistään. Jokainen joka uskoo häneen, saa iankaikkisen elämän ja hänestä tulee Jumalan poika tai tytär.

Tänä päivänä tämä totuus voi muuttaa maahan poljettujen elämän ja antaa heidän elämäänsä uutta arvokkuutta, toivoa ja voimaa, että he voivat muuttaa myös ympäröivää maailmaa. Myös niissä paikoissa, missä aikaisemmin on ollut vastustusta tai peräti vihamielistä suhtautumista evankeliumin sanomaa kohtaan, sydämet ovat alkaneet avautua Kristuksen rakkaudelle.

Kuinka on mahdollista, että tällaista tapahtuu? Se on varsin hämmästyttävässä laajuudessa tullut mahdolliseksi niiden koulujen kautta, joita nämä rutiköyhät ja sorretut lapset saavat käydä. Esimerkiksi tänä päivänä lähes 400 uskovaa ylistää Herraa eräässä uudessa seurakunnassa Intian Maharastran osavaltion alueella vain siksi, että heidän kyläänsä perustettiin Bridge of Hope -koulukeskus.

Kun katsomme taaksepäin kuluneisiin vuosiin, huomaamme, kuinka Jumala on johtanut meitä, että olemme voineet aloittaa työssämme aivan uuden työmuodon. Ovien avautuminen suljettuihin kyliin ei ole kuitenkaan vielä läheskään toteutunut – se on vasta päässyt alkuun!

Are you from the United States?

If you would like to sponsor, donate or make a store purchase, please visit our US office page.

Hide this / Don't show me again