Hoppets Bro (Bridge of Hope)

Hoppets Bro är Gospel for Asias barnverksamhet. Dess uppgift är att rädda tusentals asiatiska barn från fattigdom och hopplöshet, genom att erbjuda dem grundutbildning och kunskap om Guds kärlek.

Gospel for Asias Bridge of Hope ger barn undervisning, böcker, skoluniform, en eller två måltider om dagen och en årlig läkarundersökning.

För över 50 år sedan deklarerade Indien lika rättigheter för alla invånare. Demokratiseringen av landet har dock inte underlättat situationen för varken majoriteten av Indiens 300 miljoner kastlösa barn eller för en lika stor andel barn av lägre kast.

Orsaken är inte en dålig grundlag,  utan ett 3000 år gammalt religiöst system. Enligt systemet anger kasten en individs värde och vad hon kan uppnå under sitt liv. Egna prestationer påverkar inte det kast man fötts till.

På grund av analfabetismen hamnar miljontals människor i slaveri, skuldslaveri eller misshandel, eftersom de inte kan läsa kontrakten som de undertecknar.

Herren älskar alla människor jämlikt. Han dog på korset för alla våra synders skull, så att vi skulle bli frälsta. Alla som tror på Honom får evigt liv och blir således Guds barn.

Idag kan denna sanning förändra de förtrycktas liv och ge dem värdighet, hopp och styrka, så att de också kan förändra omgivningen. Även på ställen, där det tidigare funnits motstånd, eller till och med hat mot evangeliets budskap, har människor förändrats och öppnat sina hjärtan för Kristi kärlek. 

Hur är det här möjligt? Det har i en förvånansvärt stor omsättning möjliggjorts genom skolor som dessa urfattiga och förtryckta barn får gå i. Exempelvis prisar idag nästan 400 troende Herren i en ny församling i Maharastras delstat i Inden, därför att det grundades ett Bridge Of Hope centrum i byn.

När vi tittar bakåt märker vi hur Gud har lett oss, så att vi kunnat grunda en ny arbetsform. Även om Herren har öppnat dörrar till stängda byar, finns det mycket arbete kvar - i själva verket är det här bara en början!

Are you from the United States?

If you would like to sponsor, donate or make a store purchase, please visit our US office page.

Hide this / Don't show me again