GFA World: Levittää Jumalan rakkautta Afrikassa


GFA Worldin (Gospel for Asian) visiona on aina ollut koskettaa ihmisten elämiä Jumalan rakkaudella. Nyt vuonna 2021 olemme palvelleet yli 40 vuotta ja tavoittaneet kymmenkunta Aasian kansakuntaa monien yhteisön kehittämishankkeidemme kautta. Tarjoamme aktiivisesti puhdasta vettä ja koulutusta lapsille, sekä palvelemme vähäosaisia, kuten leskiä, leprasairaita, slummien asukkaita ja monia muita.

Nyt voimme iloksemme ilmoittaa, että vuonna 2021 GFA World laajenee uudelle mantereelle: Afrikkaan.

Olemme yli vuoden ajan rukoilleet, pohtineet, tehneet vierailuja ja tutkineet lähetys- ja seurakuntaistutusliikkeen aloittamista Afrikassa.

Afrikassa asuu viidennes maailman väestöstä: 1,2 miljardia ihmistä. Afrikka koostuu 54 maasta, ja se tunnetaan maailman köyhimpänä maanosana. Keskimääräinen elinikä on 52 vuotta, ja noin puolet Afrikan väestöstä on alle 15-vuotiaita. Monilla afrikkalaisilla ihmisryhmillä on valtavia ongelmia, kuten vesikriisi ja terveydenhuollon ja koulutuksen puute. Monet ovat myös toipumassa kansanmurhasta ja satojentuhansien tapettujen lasten surusta.

Avustustoiminta alkaa lasten sponsoroimisella Ruandassa.

Työmme Afrikassa alkaa GFA Worldin lasten sponsorointiohjelmalla Ruandan pääkaupungin Kigalin slummeissa. Ruanda on yksi Afrikan tiheimmin asutuista valtioista. Tämä on ensimmäinen monista hankkeista, joilla kaikilla on sama visio, josta lähdimme liikkeelle: kallisarvoisten ihmisten konkreettisten tarpeiden täyttäminen ja Jumalan rakkauden osoittaminen niille, jotka sitä eniten tarvitsevat.

children.PNG

Yli 40 vuoden kokemuksella GFA World on varustautunut vastaamaan Afrikan kasvaviin tarpeisiin. Alamme pian kouluttamaan kansallisia lähetyssaarnaajia perustamaan juomavesihankkeita, lääketieteellistä palvelutyötä, tarjoamaan koulutusta vähäosaisille ja voimaannuttamaan naisia (ja yhteisön kehittämishankkeita). Tavoitteenamme on auttaa köyhiä katkaisemaan köyhyyden kierre ja osoittaa Jumalan rakkautta.

Ruanda on vasta alkua GFA Worldin jännittävälle uudelle lähetysalueelle. Aiomme laajentaa palvelutyötä kuuteen muuhun Afrikan valtioon lähivuosina.

"Pyrimme olemaan palvelijoita kaikille ja näyttämään heille Kristusta elämäntapamme kautta", sanoo perustajamme KP Yohannan. "Jeesus käski opetuslapsiaan muuttamaan maailmaa, ja laajentuessamme Afrikkaan se on myös meidän kutsumuksemme."

Tämänhetkiset rukouspyynnöt:

+ Rukoilkaa ensimmäisen neljän hengen intialaisen lähetysjoukkomme puolesta, joka on nyt Ruandassa, että Herra käyttäisi heitä kunniakseen.

+ Rukoilkaa, että Herra herättää ainakin 10 veljeä ja 10 sisarta Itä-Afrikasta liittymään opetuslapseuskoulutukseen ja lähetystyöntekijöiden lähetysryhmään seuraavien neljän kuukauden aikana.

+ Neljä sisartamme on nyt koulutuksessa Intiassa, jotta he voivat lähteä Afrikkaan palvelemaan köyhien ja hädänalaisten parissa tammikuussa 2022. He auttavat aloittamaan Sisters of Compassion -palvelutyön Afrikassa! Rukoilkaa heidän koulutuksensa puolesta, sillä se on meneillään juuri nyt.

+ Lääketieteellinen lähetystyö on yksi tärkeimmistä painopisteistämme Afrikassa, koska tarve ja mahdollisuus palvella tavoittamattomia Afrikassa lääketieteellisen työn kautta on valtava. Rukoilkaa, että Herra antaisi kiireellisesti tarvittavat varat sairaalan perustamiseen Kigaliin, Ruandaan.

+ On ennustettu, että noin 7 miljoonaa ihmistä voi kuolla nälkään Afrikassa seuraavien 7 kuukauden aikana COVID-19-pandemian ja siitä johtuvien maan sulkutilojen vuoksi. Rukoilkaa Herran armoa ja sitä, että Hän käyttäisi meitä ja muita palvelustyömuotoja ollakseen osana ratkaisua tässä kauheassa tilanteessa.

Miten aiomme vastata näihin tarpeisiin


GFA World aikoo hyödyntää yli 40 vuoden kokemusta myötätunnosta ja humanitaarisesta työstä ja soveltaa erittäin tehokkaita mallejamme Afrikan köyhien tarpeisiin.

Lääketieteellinen työ

Lääketieteelliseen työhömme kuuluu terveydenhuollon koulutusseminaareja sekä lääkintäleirejä, jotka tuovat laadukasta lääketieteellistä hoitoa suoraan sitä eniten tarvitseville ihmisille. Autamme myös riskilapsia jakamalla vitamiineja ja muita lisäravinteita, kuten A-vitamiinia, joka auttaa näkökyvyn kehittymisessä, ja madonpoistotabletteja, jotka poistavat loiset elimistöstä.

Puhdas vesi -hankkeet

Poraamme Jeesus-kaivoja lievittääksemme vesikriisiä. Työskentelemme paikallisten urakoitsijoiden kanssa ja rahoitamme useita kaivoja kerrallaan, jolloin saamme parhaan mahdollisen vastineen rahoillemme ja samalla rakennamme kaivot kestäviksi. Työskentelemme myös paikallisyhteisöissä varmistaaksemme, että kaivoja huolletaan ja hoidetaan, ja käytämme yleisesti saatavilla olevia työkaluja ja osia, jotta niitä on helppo korjata. Jesus Wells -kaivot hyödyttävät keskimäärin 300 ihmistä päivässä ja kestävät 20 vuotta.

GFA World lasten sponsorointiohjelma

Jeesuksen köyhiä kohtaan tunteman rakkauden innoittamana tarjoamme toivoa ja apua, jotta lapset, perheet ja heidän yhteisönsä vapautuisivat köyhyyden kierteestä.

Yksi tapa, jolla GFA World pyrkii antamaan lapsille toivoa, on koulutusmahdollisuuksien parantaminen heidän yhteisöissään. Tarkastelemme yhteisöissä olevia koulutuksen esteitä ja pyrimme poistamaan ne kehittämistoimien avulla, kuten jakamalla koulutarvikkeita, tarjoamalla puhdasta vettä, ehkäisemällä aliravitsemusta ja paljon muuta.

Kansalliset työntekijät

Suunnittelemme Raamattuopistojen avaamista ja sellaisten paikallisten lähetyssaarnaajien kouluttamista, jotka haluavat osoittaa Jumalan rakkautta ja palvella omaa kansaansa. Koska nämä "kotoperäiset" työntekijät tuntevat paikallisen kulttuurin ja perinteet, he tuntevat niiden yhteisöjen sydämen sykkeen, joissa he palvelevat, ja ovat ratkaisevan tärkeitä auttamaan sekä fyysisten että hengellisten tarpeiden täyttämisessä.

Terveys, vesi ja koulutus ovat vain muutamia esimerkkejä tarpeista, joihin aiomme vastata palvelutyössämme Afrikassa. Aiomme aloittaa lähipäivinä monia muitakin palvelutyön aloitteita, kuten:

  • Ilosanomaa levittävien ohjelmien lähettäminen
  • Naisten voimaannuttaminen
  • Yhteisön kehittäminen
  • Teologinen koulutus
  • Nuorisotyö
  • Koulutus

Tarina siitä, miksi aloitamme Ruandassa


Vuonna 2018 metropoliitta Yohan (KP Yohannan) tapasi sattumalta Ruandan anglikaanisen kirkon arkkipiispan konferenssissa. Hän näki kumppanuuden uskomattoman potentiaalin, ja silloin kaikki alkoi loksahtaa kohdalleen, jotta GFA World voisi laajentua Afrikkaan.

Kigali, Ruandan pääkaupunki, tulee olemaan tukikohtamme koko Afrikkaan suuntautuvalle palvelutyölle, ja meillä on jo hyvät suhteet sikäläisiin viranomaisiin.

Olemme alkaneet auttaa hädänalaisia lapsia ja yhteisöjä Kigalin slummeissa.

Käynnistämme pian koulutuskeskuksen kouluttaaksemme kansallisia työntekijöitä, jotka haluavat jakaa Jumalan rakkautta.

africa.PNG

Visiomme Afrikkaa varten


"Kun hän [Jeesus] näki väkijoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla." -Matt. 9:36

Mikä on visiomme palvelutyölle Afrikassa?

Se on yksinkertainen: Pyhä kirkko, kuten Apostolien teoista käy ilm

KP Yohannan (metropoliitta Yohan) kertoo: "Katsomme koko maanosaa. Koska olemme juuri aloittaneet työn näiden lasten parissa Ruandassa, tavoitteemme on toivottavasti tulevina päivinä nähdä tuhansia jumalanpalvelusyhteisöjä muuttuneina, kun huolehdimme köyhistä ja tarvitsevista Herramme nimessä."

Ruanda on vasta alkua GFA Worldin jännittävälle uudelle lähetyskentälle. Aiomme laajentaa palvelutyötä kuuteen muuhun Afrikan kansakuntaan lähivuosina.

Tule mukaan tälle matkalle


Tuletko mukaan tähän jännittävään laajentamisprojektiin?

Tämä on vasta alkua yhteiselle palvelutyöllemme Afrikassa, mutta tarvitsemme vahvaa tukea, jotta voimme rahoittaa sen - ja edetä seuraavissa vaiheissa. Tiimimme arvioi, että työn aloittaminen alueilla, joilla näemme suurimmat tarpeet, vaatii merkittäviä resursseja.

Tukesi näille Afrikassa toteutettaville työponnisteluille auttaa meitä tarjoamaan enemmän puhdasta juomavettä, terveydenhuoltoa, koulutusta ja paljon muuta Afrikan arvokkaille ihmisille. Jumalan armosta voimme saada aikaan uskomattoman suuren muutoksen monien hyväksi.

Kun luemme Apostolien tekojen kirjaa ja tutustumme seurakunnan historiaan, näemme, että opetuslapset huolehtivat jatkuvasti sielusta, hengestä JA ruumiista. He elivät Jeesuksen käsinä ja jalkoina, jotka vastasivat kärsivien ja hädänalaisten tarpeisiin. Sitten tämä rakkaus - tämä aito myötätunto - avasi opetuslapsille oven jakaa evankeliumia, perustaa seurakuntia ja opettaa kokonaisia yhteisöjä, jotka kaipasivat seurata Jeesusta.

Kun vastaamme ihmisten fyysisiin tarpeisiin Jeesuksen nimessä, rukoilemme, että he kohtaavat evankeliumin ilosanoman

"Ymmärrämme, että tällä on valtava merkitys evankeliumin välittämisen ja köyhien ja apua tarvitsevien auttamisen kannalta." -Metropoliitta Yohan (KP Yohannan).

  1. “Dying from lack of medicines.” United Nations. www.un.org/africarenewal/magazine/december-2016-march-2017/dying-lack-medicines. March 2017.
  2. “Africa’s priorities for sustainable development.” United Nations. www.un.org/africarenewal/magazine/april-2012/africa%E2%80%99s-priorities-sustainable-development. April 2012.
  3. “New Methodology Shows that 258 Million Children, Adolescents and Youth Are Out of School.” UNESCO. http://uis.unesco.org/sites/default/files/documents/new-methodology-shows-258-million-children-adolescents-and-youth-are-out-school.pdf September 2019.

Tämän sivun kuvat ovat edustavia kuvia Afrikasta, ja niitä on käytetty Unsplashin luvalla.

Are you from the United States?

If you would like to sponsor, donate or make a store purchase, please visit our US office page.

Hide this / Don't show me again