Kansalliset lähetit

Kansallisilla työntekijöillä ei ole kulttuurisia raja-aitoja esteenä

Koska kansallisilla työntekijöillä ei ole esteenään kulttuurisia raja-aitoja, he ovat--toisin kuin länsimaiset työntekijät--heti valmiita julistamaan evankeliumia niille, jotka eivät ole koskaan kuulleet sanomaa. Vaikka kansalliset työntekijätkin kohtaavat monia vaikeuksia, kun he vievät sanomaa kylästä kylään, heillä on silti valtava etumatka niihin verrattuna, jotka tuleva Pohjois-Amerikasta tai muista länsimaista.

Nykyään yli 85% Aasian maista ei päästä länsimaisia lähetyssaarnaajia maahan tekemään työtä vapaasti - julistamaan evankeliumia ja perustamaan seurakuntia.

Paikallisten ihmisten silmissä kansalliset työntekijät eivät edusta ulkomaita tai kummallista uskontoa. He osaavat jo kieltä tai voivat ainakin helposti oppia paikallisen murteen.

Kansallisen työntekijän kulut ovat vain murto-osa siitä, mitä länsimainen työntekijä maksaa. Keskimääräinen kansallisen lähetystyöntekijän palkkakustannukset ovat vain noin 1440 – 2520 USD (1100-2000 €). Vastaavasti länsimaisen lähetystyöntekijä palkkakustannukset olisivat noin 75 000 USD (60 000 €) vuodessa.

On hyvinkin mahdollista, että saavutamme Aasian suuret kansanjoukot omana aikanamme kansallisten työntekijöiden avulla. Tuhansia tulevaisuuden lähetystyöntekijöitä kouluttautuu jatkuvasti ja on valmiina lähtemään luomaan uusia seurakuntia ympäri Aasiaa!

Tuhannet kansalliset työntekijät ovat lähtökuopissa

Tuhansia kansallisia työntekijöitä on jatkuvasti koulutuksessa ja vuosittain lähtee suuri joukko uusia lähetystyöntekijöitä Aasian lähetyskentille Gospel for Asian kautta. Kuitenkin vielä useampia tarvittaisiin, jotta olisi mahdollista evankelioida näiden maiden miljoonat ihmiset meidän aikanamme.

Tähän mennessä on perustettu 54 raamattukoulua eri maihin: Intiaan, Nepaliin, Bangladeshiin, Myanmariin ja Sri Lankaan sekä Bhutanin rajaseudulle. Lähes 9000 nuorta miestä ja naista on parhaillaan saamassa koulutusta.

GFA:n opiskelijoiden taso on uskomattoman hyvä. Yli 98% tutkinnon suorittaneista palvelee alueilla, missä ei ennestään ole koskaan julistettu evankeliumia. Uudet työntekijämme perustavat usein uuden seurakunnan jo ensimmäisenä toimintavuotenaan.

Tämä valtava hedelmä, mikä syntyy kansallisen lähetystyön tuloksena, lisääntyy jatkuvasti kaikkialla Aasiassa!

Seurakuntia syntyy joka päivä

Lähetystyöntekijämme perustavat joka päivä seurakuntia Aasiassa sellaisiin kyliin ja yhteisöihin, joissa ei ennen ole tehty työtä. Mutta mikään tällainen ei onnistu helposti. Lähetystyöntekijämme maksavat suuren hinnan seurakuntien perustamisesta. He joutuvat usein kärsimään ja kokemaan vaikeuksia ja voimakasta vainoa.

Kunkin yhteisön keskelle perustetut seurakunnat ovat luonteeltaan aidosti kansallisia, itsehallinnollisia, omatoimisesti laajentuvia ja – niin pian kuin mahdollista – myös omavaraisia.

Ilman ympäri maailmaa elävien kristittyjen antamaa tukea veljemme ja sisaremme Aasiassa eivät yksinkertaisesti pysty suorittamaan sitä suurta tehtävää, mikä heillä on – julistaa evankeliumia jokaisessa kylässä ja yhteisössä.

Are you from the United States?

If you would like to sponsor, donate or make a store purchase, please visit our US office page.

Hide this / Don't show me again