K.P. Yohannan
Gospel for Asian perustaja

K.P. Yohannan on matkustanut ympäri maailmaa viimeisen 40 vuoden ajan, haastaen Kristuksen ruumista, seurakuntaa, opetuslapseuteen. Hänen kutsunsa radikaaliin elämäntyyliin—Jeesuksen kokonaisvaltaiseen sitoutumiseen—on jättänyt jälkensä lähes joka maanosaan. Kompromisseihin ja itsensä säilyttämiseen juuttuneelle seurakunnalle, Yohannanin elämänviesti on raikas, mutta silti ajaton, niin kuin Raamatun toimeksianto - viedä sanomaa kaikkeen maailmaan.

kp2.PNG

Yohannan on Gospel for Asian perustaja. Gospel for Asia on kristillinen lähetysjärjestö, joka on sitoutunut muuttamaan yhteisöjä, osoittamalla Kristuksen rakkautta sanoin ja teoin. Yohannan on myös eteläaasialaissyntyisen ”Believers Church” seurakunnan metropoliitta.

Yohannan syntyi Etelä-Intiassa vuonna 1950, kuudesta pojasta nuorimpana. Hänen äitinsä omisti kaikki lapsensa Herralle ja toivoi, että joku heistä uhraisi elämänsä hengelliselle palvelustyölle. Hän paastosi salassa joka perjantai 3,5. vuoden ajan, rukoillen ”Oi Jumala, anna edes yhden pojistani julistaa evankeliumia!”. Hänen rukouksistaan huolimatta, lapset varttuivat ja näyttivät suuntautuvan maalliseen työhön. Lopulta vain nuorimmainen, pikku-”Yohannachan”, oli jäljellä. Nähtyään kuinka ujo ja epävarma hän oli, ajatteli hänen äitinsä, että pojasta tuskin tulisi evankeliumin julistajaa.

Tapahtui kuitenkin niin, että kun Yohannan oli valmistunut koulusta, vieraileva lähetystiimi tuli kertomaan tarinoita Pohjois-Intiasta. Ne koskettivat hänen sydäntään. Hänen äitinsä uskollisiin rukouksiin tuli vihdoin vastaus. Yohannan päätti välittömästi liittyä lähetysliikkeeseen ja lähteä kauas Pohjois-Intiaan, levittämään ilosanomaa lukuisiin kyliin, joissa Kristuksen nimeä ei vielä tunnettu. Yohannan valmistautui siis lähtemään tämän radikaalin eurooppalaisen lähetystiimin mukaan. Tänä aikana lähetyssaarnaaja, valtiomies George Verwer rohkaisi arkaa 16-vuotiasta nuorukaista kutsumalla häntä radikaaliin opetuslapseuteen. Tuona yönä Yohannan ei saanut unta. Mitä jos Jumala kutsuisi häntä katuevankeliointiin? Mitä jos hänet kivitettäisiin ja hakattaisiin?

Yhtäkkiä Jumalan läsnäolo täytti huoneen ja hän tiesi, ettei hän ole yksin. ”Herra Jumala”, hän rukoili antautuneena, ”antaudun puhumaan Sinusta – mutta auta minua ymmärtämään, että Sinä olet kanssani”.

Seuraavana aamuna hän koki yliluonnollista rakkautta ja huolta ihmisistä hänen ympärillään. Herra antoi hänelle rohkeutta puhua ihmisjoukoille, joita hän tapasi sinä päivänä. Hän jatkoi julistamista seuraavat 7 vuotta Pohjois-Intiassa. Kenttäevankelistana ja alueellisena koordinaattorina, hän oli vastuussa tiiminsä jäsenistä ja päivittäisen ohjelman suunnittelemisesta. Samoihin aikoihin myös hänen tuleva vaimonsa Gisela työskenteli samassa lähetysliikkessä. Yohannan koki heidän lyhyiden kohtaamisiensa aikana, että hän oli löytänyt jonkun, joka jakoi saman näyn ja kutsumuksen.

Vuonna 1971, Yohannan sai kutsun viettää kuukauden Singaporessa, uudessa John Haggain perustamassa opistossa. Siellä Haggai haastoi hänet, Jumalan kunniaksi tekemään jotain merkityksellistä elämällään. Tämä aika opistolla tuotti levottomuuden tunteen, joka vähitellen johdatti hänet Intiasta ulkomaille, etsimään Jumalan pohjimmaista tahtoa elämälleen. Vuonna 1974 hän saapui Amerikan Yhdysvaltoihin, jossa hän sai teologian koulutuksen Criswellin korkeakoulussa. Ensimmäisen lukukauden jälkeen hän meni naimisiin Giselan kanssa.

Teologian opiskelijana Yohannan aloitti pastorintyöt paikallisessa seurakunnassa Dallasissa, jossa hän palveli 4 vuotta. Vaikka Jumala siunasi hänen pastorityönsä, ei Yohannan voinut unohtaa huolta, jonka Jumala oli hänelle asettanut niiden puolesta, jotka eivät koskaan ole kuulleet Jeesuksesta.

Lukemattomat miljoonat Aasiassa

Herra muistutti Yohannania lukemattomista miljoonista aasialaisista, jotka odottavat yhä, että saisivat kuulla Hänen rakkaudestaan heitä kohtaan. Hän jätti pastorintyönsä ja ryhtyi yhdessä Giselan kanssa perustamaan järjestöä, joka tukee kansallisia työntekijöitä. Tämä järjestö tultiin vähitellen tuntemaan nimellä Gospel for Asia (perustettu 3. heinäkuuta, 1979). He alkoivat tiistai-iltaisin tapaamaan pienen, uskollisen ryhmän kanssa ja rukoilemaan maailmankansojen puolesta. Herra johdatti heitä perustamaan ohjelman, jonka kautta ihmiset pystyivät säännöllisesti tukemaan kansallisia työntekijöitä, lahjoittamalla dollarin päivässä. Herra alkoi avaamaan ovia, ja saimme kertoa tästä mahdollisuudesta seurakunnille ja yksilöille, ja sitä kautta palvelustyö alkoi kasvamaan.

Nykyään GFA’lla on tuhansia kansallisia työntekijöitä, jotka levittävät toivoa, kaikista eniten tarpeessa oleville Etelä-Aasiassa. Autamme ja tuemme heitä rukouksin. GFA osallistuu useihin projekteihin, kuten köyhien lasten, slummien asukkaiden, leskien ja orpojen huolenpitoon; puhtaan veden tarjoamiseen poraamalla kaivoja; lääketieteellisten lähetysprojektien tukemiseen; sekä leprayhteisöissä asuvien tarpeiden kohtaamiseen. GFA’n lapsityöohjelman kautta kymmenet tuhannet lapset pelastuvat sukupolvien yli jatkuvasta köyhyydestä ja toivottomuudesta. Yohannanin vuosikymmenien työn kunniaksi Amerikkalaisen Christian Men’s Network organisaation jäsenet antoivat hänelle Reggie White Fatherhood palkinnon vuonna 2016. Vuonna 2003, hänet nimitettiin vuoden alumniksi Criswellin korkeakoulussa, hänen työstänsä Jumalan valtakunnan hyväksi.

kp1.PNG

Palvelustyönä opetuslapseus

Yksi Yohannanin syvimmistä toiveista oli, että uusi sukupolvi kokisi Herran taakkaa niiden puolesta, jotka ovat toivottomia ja että he antautuisivat täysin Herran työhön. GFA’n opetuslapseuskoulu, vuoden mittainen ohjelma nuorille aikuisille, auttaa toteuttamaan tätä toivetta. Tämän todellisen muutoksen vuoden aikana GFA’n pääkonttorilla Itä-Teksasissa useat nuoret ihmiset ovat saaneet syventää suhdettaan Kristukseen ja kasvaa hänen seuraamisessaan. Monet heistä palvelevat nykyään Herraa täysaikaisesti eri tehtävissä ympäri maapalloa.

Yohannanin radio-ohjelma, Spiritual Journey (suom. ”Hengellinen matka”) levittää toivoa ja käytännön apua ihmisille Etelä-Aasiassa. Radio-ohjelma tavoittaa yli miljardi ihmistä 110:llä eri kielellä. Lisäksi katsojat 100:ssa eri maassa voivat katsella häntä päivittäin AYTV:llä. Hän työskenteli World by Radion toimeenpanevassa komiteassa vuodesta 2004-2012, ja on National Religious Broadcasters Associationin (NRB) hallituksen jäsen vuosina 2013-2015. Hänen palveluksensa tunnustamiseksi, NRB lahjoitti Yohannanille Individual Achievement in International Broadcasting-palkinnon vuonna 2003.

Yohannan on tuottelias kirjailija, joka on julkaissut yli 200 kirjaa Aasiassa ja 11 Yhdysvalloissa. Yohannanin Vallankumous lähetystyössä -kirjaa on painettu yli 3.9 miljonaa kopiota (tilattavissa suomeksi nettisivuiltamme). Se on kansainvälinen bestseller, joka on kirjaimellisesti muuttanut lähetystyön historian suuntaa. Yohannanin muita kirjoja ovat muun muassa The Toad to Reality; Come, Let’s Reach the World; Living in the Light of Eternity; Reflecting His Image; Against the Wind; Touching Godliness through Submission; Destined to Soar; No Longer a Slumdog; Dance Not for Time ja Little Things that Make a Big Difference. Uskollisen työnsä takia, Kristuksen ruumiin vuoksi, Hindustanin raamattuopisto Chennaissa, Intiassa, palkitsi Yohannanin Doctor of Divinity -kunnianosoituksella.

Are you from the United States?

If you would like to sponsor, donate or make a store purchase, please visit our US office page.

Hide this / Don't show me again